ראשית, יש לבחור כמה חיטה אנו רוצים לבשל, הדרך הנכונה היא לחשב את הנפח של הכלים אותם אנו מתכוונים למלא, החישוב יעשה באופן הבא:
ק"ג חיטה יהפוך אחרי בישול נכון ל 2-2.5 ליטר חיטה מבושל, לכן כדי למלא 8 צנצנות ב 750 מ"ל (6 ליטר ) נבשל 2.5-3 ק"ג זרעי חיטה.
בשלב הראשון יש לשטוף את גרעיני החיטה בסיר מספר פעמים (בהתאם לכמות הלכלוך בחיטה) עד שהמים מספיק צלולים.
בשלב השני נמלא את הסיר מספיק מים על מנת לערבב בקלות את כל גרעיני החיטה גם כשיתחילו לתפוס נפח. אפשר להוסיף מעט גבס וקפה ( עד כף לקילו ) אבל לא חובה.
בשלב בשלישי מבשלים את הגרעינים על אש בינונית ומערבבים מידי פעם מספיק כדי לוודא שכל הגרעינים מתבשלים כמה שיותר אחיד בתוך הסיר.
משך הבישול יהיה בין 10-20 דקות (במים חמים מאוד- לא רותחים) בדרך כלל בהתאם לכמות שבושלה, החום וסוג החיטה.
לאורך הבישול נרצה לעקוב אחרי הגרעינים ולוודא שהם לא מתבשלים ייתר על המידה, דרך אחת לדעת היא לבצוע את גרעין החיטה עם הציפורן, החיטה במצב מושלם כשגרעין החיטה עוד לא נמעך אבל רך מספיק כדי לבצוע בחצי.
בשלב הרביעי יש לסנן טוב את כל המים החמים ולתת לחיטה להתקרר מעט, אז יש לפרוס את גרעיני החיטה על משטח גדול או בעדיפות רשת יתושים תלויה על מנת לתת לכל גרעין להתייבש ולאדות עד שיגיע ללחות האופטימלית. אפשר לבדוק את רמת הלחות עם בדיקת נייר טואלט לאורך הייבוש, שמים כמה גרעיני חיטה מופרדים על נייר טואלט ל10 שניות, כשהגרעינים לא השאירו "כתם" לחות על הנייר טואלט אפשר להשתמש בהם ולהכניס לצנצנות/שקיות.
יש לשים לב לא לייבש יותר מידי את גרעיני החיטה.
Comments