top of page

מתכוני מצע מזון נפוצים לאגר

עודכן: 23 בנוב׳ 2021

ישנם מגוון מאוד רחב של מתכונים למצע מזון של צלחות פטרי למיקולוגיה, כאן נמנה מספר מתכונים מומלצים.



אגר מיי בישול שיפון:

אנו אוהבים את המתכון הזה במיוחד, האגר יוצא עכור, אבל עשיר מאוד באותם נוטריאנטים שהתפטיר צפוי לקבל במזרע, מה שמקל על "דילוג" מהאגר למזרע.

מתכון:

500 מ"ל מיי בישול שיפון (מהבישול של הדגנים למזרע)

10 גרם אבקת אגר


אגר לתת LMA:

מתכון פשוט ונפוץ ביותר שעושה את העבודה. רוב הפטריות יסתדרו על מצע הגידול הזה.

מתכון:

500 מ"ל מים

10 גרם אבקת אגר

10 גרם אבקת לתת


אגר דקסטרוז תפוחי אדמה:


מתכון נפוץ ויעיל מאוד למגוון סוגי פטריות

מתכון:

יש לבשל 2-3 תפוחי אדמה בליטר מים למשך כ40 דק

500 מ"ל מיי בישול תפוחי אדמה

10 גרם דקסטרוז


את כל תעורובות האגר יש לעקר לפני השימוש באחת מ2 דרכים:


1 - עיקור בבקבוק זכוכית ומזיגה לצלחות :

בשיטה הזאת אנחנו נערבב את החומרים היבשים והמים בבקבוק מעבדה או בקבוק זכוכית אחר ( אפשר להוסיף לבקבוק ג'ולה שתקל על הערבוב ), מעקרים את הבקבוק ב 121 מעלות ל 30 דקות בסיר לחץ, ומוזגים לצלחות פטרי מעוקרות מראש מול מנדף / באזור נקי שהנוזל עדין חם. אחרי שהצלחות התקררו נארוז את האגר / נשתמש בו.

2- עיקור בשיטת "ללא מזיגה":

בשיטה הזאת אנחנו ראשית נערבב את החומרים היבשים והמים בבקבוק זכוכית ואז נמזוג לצנצנות זכוכית / כלי פוליפרופילן סגורות ורחבות בסיס, ואת הצנצנות / כלים נכניס לעיקור ב 121 מעלות ל 30 דקות בסיר לחץ, והן יהיו טובות לשימוש אחרי שהגיעו לטמפ החדר.


שילובים אפשריים:

המון מגדלים אוהבים להוסיף לאגר כמה טיפות בודדות של צבע מאכל על מנת לצבוע את האגר, זה יכול להיות דרך נוחה מאוד למיין בין צלחות.


שילוב של אנטיביוטיקה מסוג כלורמפניקול

מהתמיסת האנטיביוטיקה של מייסיליום יש להוסיף 0.5 מל לכל חצי ליטר.


2,656 צפיות0 תגובות
bottom of page